Ένα πάγιο θέμα που απασχολεί την πόλη των Χανίων και αφορά τη διεκδίκηση του χώρου στον οποίο φιλοξενείται το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σήμερα αποφασίστηκε η εκκίνηση της διαδικασίας παραχώρησής του για 99 χρόνια στον δήμο, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, αλλά και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον νομό.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συμμετέχοντες ζήτησαν την άμεση αποδέσμευση του στρατοπέδου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και έθεσαν αίτημα μη λειτουργίας του ως σημείου κατάταξης νεοσυλλέκτων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η παραχώρηση θα γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων και είχε αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Περιφερειακό Συνέδριο Κρήτης.