Αναβλήθηκε εξαιτίας φορτωμένου προγράμματος η προγραμματισμένη επίσκεψη στελεχών της Ομάδας Δράσης (task force) του Χορστ Ράιχενμπαχ στην Τεχνόπολη της Θεσσαλονίκης, το πρώτο πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Στελέχη της Ομάδας ενημέρωσαν τη διοίκηση της Τεχνόπολης για την αλλαγή στο πρόγραμμα, δηλώνοντας, όμως, το ενδιαφέρον της για επίσκεψη στο μέλλον.

Τα στελέχη της ομάδας επρόκειτο να επισκεφτούν την Τεχνόπολη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, που σχετίζονται με τη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στη χώρα μας και προκειμένου να συζητήσουν από κοντά δράσεις με ενδεχόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της υψηλής τεχνολογίας.

Το πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας της Τεχνόπολης, αποτέλεσμα ενός επενδυτικού σχεδίου άνω των 12,5 εκατ. ευρώ, εδρεύει σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στην ΑΕ που το διαχειρίζεται μετέχουν περισσότεροι από 80 μέτοχοι, ενώ εντός της Τεχνόπολης λειτουργεί και θερμοκοιτίδα, εμβαδού 1300 τετραγωνικών και με δυνατότητα φιλοξενίας 14 επιχειρήσεων.