Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας σε κάποιες περιπτώσεις είναι κυριολεκτικά ανυπόφορη. Δημόσιες τουαλέτες, τις περισσότερες φορές όπου υπάρχουν, βρίσκονται μόνο για τα μάτια του… κόσμου. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες εξ αυτών είναι εκτός λειτουργίας ή κλειδωμένες.

Το αποτέλεσμα; Οι άστεγοι, οι τοξικομανείς και οι αλλοδαποί που μένουν στο δρόμο, κρύβονται σε εγκαταλελειμμένα κτίρια για να μην τους δει κανείς. Μόνο που ουδείς από την επίσημη Πολιτεία αντιλαμβάνεται ότι με το να μένουν στο περιθώριο αυτοί οι άνθρωποι, εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών. Άλλωστε, πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν ότι στο κέντρο της Αθήνας αιωρούνται ασθένειες.

Δεκάδες αλλοδαποί και τοξικομανείς κάνουν την… ανάγκη τους όπου βρουν, αδιαφορώντας για τους περαστικούς

Κάποιοι άλλοι κρύβονται πίσω από δέντρα

Σε πολλά κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας υπάρχουν ακαθαρσίες



Κάποιοι άλλοι κρύβονται στα εγκαταλελειμμένα κτίρια του κέντρου

Όλο αυτό το σκηνικό σε συνδυασμό με εκατοντάδες πεταμένες και ταυτόχρονα χρησιμοποιημένες σύριγγες τοξικομανών, σκουπίδια και εγκαταλειμμένα κτίρια έχει δημιουργήσει μία βιολογική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Χρησιμοποιημένες σύριγγες βρίσκονται σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας

Και γι’ αυτό θα πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν την ευθύνη και να καθαρίσουν το κέντρο της πρωτεύουσας έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν αθώοι άνθρωποι από νοσήματα…

Πάντως, η εικόνα της πρωτεύουσας είναι λίγο καλύτερη μετά τις επιχειρήσεις-σκούπα που έθεσε σε εφαρμογή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αρκεί μόνο να μη σταματήσουν τη δράση τους για την πάταξη της εγκληματικότητας…