Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, προχωρούν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Χανίων.

Οι φρουροί αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που τους μετατρέπει σε απλούς υπαλλήλους γραφείου, ενώ ζητούν να εξαιρεθούν από την αντιστοιχία του ενός προς δέκα στις προσλήψεις, καθώς είναι αναγκαία η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στη δικαστική φυλακή των Χανίων Σήφης Κατερουδάκης, οι μισθοί των εργαζομένων στην εξωτερική φρούρηση έχουν μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα νυχτερινών και οι αργιών, ακόμα και του προηγούμενου έτους.

Προβλήματα υπάρχουν και με τον εξοπλισμό των φρουρών καθώς τα όπλα είναι πολύ παλιά και τα αλεξίσφαιρα δεν είναι κατάλληλα. Ο κ. Κατερουδάκης χαρακτήρισε άθλιες τις συνθήκες κράτησης, με τους κρατούμενους να φτάνουν τους 170, όταν η χωρητικότητα των φυλακών φτάνει τα 80-90 άτομα.