Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά με τα έκτροπα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, απέστειλε ο σύνδεσμος Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων «Hatta» ζητώντας, όπως τονίζει, την υπεύθυνη απάντηση της πολιτείας.

Ο σύνδεσμος κάνει λόγο για τεράστια δυσφήμηση της χώρας μας σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική περίοδο κατά την οποία γίνονται προ-κρατήσεις για το 2012.

Σημειώνει επίσης ότι η διεθνής κοινότητα, έγινε για άλλη μια φορά, μάρτυρας, όχι μόνο απαράδεκτων εικόνων από τη βεβήλωση του ιερού βράχου της Ακρόπολης και τις τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και της ολιγωρίας των κρατικών αρχών να αποτρέψουν αυτά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα.

Ο «Hatta» ζητά μια υπεύθυνη απάντηση για τα γεγονότα από την πολιτεία και ρωτά ποιος σχεδιασμός και ποια μέτρα είχαν ληφθεί για να αποφευχθούν ανάλογα έκτροπα, ποιες οδηγίες είχαν δοθεί στο προσωπικό φύλαξης της Ακρόπολης και αν διενεργήθηκε έρευνα για τον τρόπο που έγινε η «είσοδος» στον ιερό βράχο.