«Εικονικό δήμαρχο» και «απογοητευτικό ως πρώτο πολίτη της Θεσσαλονίκης», χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ.Καλαφάτης άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο έργο στη δεύτερη θητεία. «Ο δήμαρχος λειτουργεί σε μια δική του φανταστική πραγματικότητα. Αντί να έχουμε έναν δήμαρχο που να κινείται στα όρια του ρεαλισμού, κινείται στα όρια του σουρεαλισμού. Και πολλές φορές μας δίνει την εικόνα ότι είναι εικονικός δήμαρχος. Εμείς θέλουμε έναν κανονικό».

«Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για Κινέζους επιχειρηματίες, χωρίς να υπάρχουν ούτε Κινέζοι, ούτε επιχειρηματίες. Παίρνει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 20 εκατ. χωρίς να πηγαίνει σε επενδύσεις. Παλεύει εδώ και χρόνια να γιορτάσει στοιχειωδώς τα Χριστούγεννα και μιλάει για το αποτεφρωτήριο. Εκλέχτηκε με σημαία τη διαφάνεια και στον τομέα της καθαριότητας έχουν αναδειχτεί ζητήματα που τυγχάνουν δικαστικής διερεύνησης. Και ως αποκορύφωμα αποκαλεί μια χώρα με ένα μη όνομα», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής των «Εντάξει», υπογράμμισε για τον Γιάννη Μπουτάρη πως «παρ’ ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών, εγώ νιώθω ότι δεν θα αντέξει να είναι δήμαρχος τις επόμενες 100 εβδομάδες».

Πρόσθεσε, πως «έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία του δημάρχου» και πως τα επόμενα δύο χρόνια που απομένουν για τις εκλογές του 2019 «θα κάνει αγγαρεία». «Ως απλός πολίτης ήταν γοητευτικός ο Γιάννης Μπουτάρης, ως πρώτος πολίτης είναι απογοητευτικός», συμπλήρωσε.

Ο κ.Καλαφάτης, ερωτηθείς για τι θα κάνει ο ίδιος και εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Θεσσαλονίκης απάντησε: «Εγώ θα είμαι συνεπής και έντιμος. Πάντα πίστευα ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει τον πρώτο λόγο».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.