Στη δραχμή ετοιμάζεται να επιστρέψεται το Καστελλόριζο, το νησί που χαρακτηρίστηκε από το Mνημόνιο, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου το επέλεξε για να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Όπως λέει στο site aftodioikisi.gr ο δήμαρχος του «νησιού του Mνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης: «kάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την “ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης”, την “ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου”. Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.

Και προσθέτει: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί», σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους.

«Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους», ανέφερε.