Στη Σαντορίνη κάθε χρόνο γεννιούνται 150 παιδιά

Δεν υπάρχει πλέον δημογραφικό ζήτημα στο νησί


ΕΛΛΑΔΑ
15:57
22/11/2017
Στη Σαντορίνη κάθε χρόνο γεννιούνται 150 παιδιά
5
loading

Σε μια περίοδο που ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν περιορίσει σημαντικά τις γεννήσεις, δημιουργώντας σοβαρό δημογραφικό ζήτημα σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως στη Σαντορίνη η κατάσταση έχει αντιστραφεί προς το καλύτερο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Σαντορίνης, κάθε χρόνο γεννιούνται στο νησί 150 παιδιά. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη Σαντορίνη στην πρώτη θέση στις γεννήσεις στην Ελλάδα. Είναι τόσο απότομο το «baby boom» που, σε συνδυασμό με τα παιδάκια που ακολουθούν τους γονείς τους που συρρέουν στο νησί προς εξεύρεση εργασίας, έχει δημιουργήσει ζήτημα έλλειψης σχολικών υποδομών.

Ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Νίκος Ζώρζος, μιλώντας στο newsbeast.gr, επιβεβαίωσε το γεγονός και σημείωσε πως ο ρυθμός με τον οποίο κινούνται τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δώσουν λύσεις δεν είναι και ο καλύτερος…

«Επειδή υπάρχει εργασία και έρχονται και από άλλες περιοχές της Ελλάδας στη Σαντορίνη, η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού είναι τέτοια που σχεδόν μέσα σε μια δεκαετία έχει διπλασιαστεί. Λόγω αυτής της κατάστασης, οι σχολικές υποδομές είναι ένας "μεγάλος πονοκέφαλος" διότι η απότομη αύξηση των μαθητών θέλει και άλλες υποδομές. Αυτές με τον ρυθμό και τον τρόπο που γίνονται στον δημόσιο τομέα χρειάζονται χρόνο».

 • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Οδυσσεας Εξετλαιος

  απο τα 150 παιδια που γεννιουνται τα 140 ειναι αλβανακια ...μας δουλευουν η σαντορινη αλλαζει χερια ....

 2. avatar Αλβανος Τουρίστας

  Το πρόβλημα με τα σκουπίδια το λύσατε ;

  1. avatar Οδυσσεας Εξετλαιος

   τα σκουπιδια τα δημιουργουν οι αλβανοι ...οσο το νησι ηταν σε χερια Ελληνικα ελαμπε

 3. avatar 124

  λογικό. γεννοβολάνε οι αλβανοί σαν τα κουνέλια

  1. avatar Μανουσος Μανουσακης

   Η αγάπη ήρθε απο μακριά....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει