Με συγκεντρώσεις και πορεία υποδέχτηκαν τα νέα μέτρα οι Θεσσαλονικείς, στα πλαίσια της 48ρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Στις 10.30 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με την πορεία των ΕΚΘ – ΕΔΟΘ ενώθηκαν και τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε στις 11.30 από το ΠΑΜΕ, με συνθήματα την «μονομερή διαγραφή του χρέους», την αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους «ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» και τη «λαϊκή εξουσία».

Ακολούθησε πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Στις 18:30 θα γίνουν πικετοφορίες του ΠΑΜΕ και των «Λαϊκών Επιτροπών» στο Άγαλμα. Βενιζέλου, στην πλατεία δημαρχείου στην Καλαμαριά, στην Αγ. Βαρβάρα στην Τούμπα και στην διασταύρωση Μαρτίου με Παπαναστασίου στην Χαριλάου.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Αύριο στις 11.00 στο Λευκό Πύργο ανακοίνωσαν ότι θα διαδηλώσουν με μοτοποδήλατα, ενάντια στο νέο μνημόνιο, με ελληνικές σημαίες και οι «Μοτοσικλετιστές εν Δράσει» .

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και την Κυριακή. Στις πέντε το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.

(Φωτογραφία αρχείου)