Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν σήμερα περίπου 30 καταναλωτές στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Συνολικά από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου η θεομηνία επηρέασε πανελλαδικά την ηλεκτροδότηση περίπου 75.000 καταναλωτών.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ:

-Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης από τη θεομηνία, διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις περιοχές της Μάνδρας, της Μαγούλας, της Ελευσίνας, της Ν. Περάμου, των Μεγάρων, των Βιλίων, της Οινόης και των Ερυθρών.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω των πλημμυρισμένων οδών και της λάσπης, κινητοποιήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες να παραμείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση μόνο τα τμήματα του δικτύου που παρουσίασαν εκτεταμένη βλάβη, από τα οποία τροφοδοτούνταν συνολικά περίπου 1.500 καταναλωτές.

Σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση μόνο μεμονωμένα δίκτυα χαμηλής τάσης, δηλαδή, συνολικά περίπου 30 καταναλωτές, για τους οποίους καταβάλλεται προσπάθεια επανηλεκτροδότησης, το συντομότερο δυνατό.

-Παράλληλα ξεκίνησαν και οι εργασίες επείγουσας επισκευής των βλαβών σε όλα τα σημεία που ήταν δυνατή η πρόσβαση, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Αττικής, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

-Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Δίκτυο -καταστρέφοντας στύλους, προκαλώντας βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης που ηλεκτροδοτούν χιλιάδες καταναλωτές και πλημμυρίζοντας υποσταθμούς- σε αρκετές άλλες περιοχές, όπως στη Σύμη, τη Λάρισα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Κατερίνη.