Τεχνικοί της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) έχουν καταλάβει εδώ και μισή ώρα το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Κολωνάκι, επειδή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε αναστολή της εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού της Εκκλησίας και το κλείσιμο του σταθμού.

Ταυτόχρονα εξαιτίας της ενέργειας αυτής εκτός από τους τεχνικούς μένουν χωρίς δουλειά και 25 δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτόν.

Στην απόφαση κατέληξε μετά την ενημέρωση που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες από τους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ και Πατρών Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσουν, σήμερα το πρωί, με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού, λόγω αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων.

Οι αρχιερείς ανέφεραν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου, ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. «Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του».