Δραματικές στιγμές ζουν από τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι και οι οδηγοί που βρέθηκαν στην περιοχή της Νέας Περάμου και της Μάνδρας την ώρα της σφοδρής καταιγίδας που μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να κινδυνεύσουν.

Μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ η Πυροσβεστική αναφέρει και τρεις αγνοούμενους.

Αρχικά, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη και στη συνέχεια ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε πνιγμένος στο δικό του σπίτι, στην οδό Αγαμέμνονος. Η Πυροσβεστική, λίγο αργότερα, γνωστοποίησε ότι βρέθηκε και τρίτος νεκρός, ένας άνδρας περίπου 65 ετών, σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας ακόμη άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή επιχείρησης.

Νωρίς το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε και πέμπτος νεκρός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια γυναίκα.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ανέβει στους επτά.

Παράλληλα, δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ένας οδηγός βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημά του, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ. της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε επίσης στο Θριάσιο.

Τα σοβαρά προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και σημεία της Παλαιάς και της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, όπου έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι, τα σπίτια και τα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μεγάρων – Νέας Περάμου έχει πλημμυρίσει όλη η πόλη και έχουν αποκλειστεί όλες οι είσοδοί της.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Μάνδρα Αττικής, όπου επίσης έχει πλημμυρίσει όλη η περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι πυροσβέστες που επιχειρούσαν για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων κοντέινερ, εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι.

Το νερό στη Μάνδρα έχει φτάσει στα 2 μέτρα ύψος, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παλαιά Εθνική Οδό και κυρίως στο 39χλμ από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, όπου έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην Νέα Εθνική Οδό, από το 34χλμ μέχρι το 39χλμ προς Κόρινθο. Εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Τη διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 250 κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών από τα αυτοκίνητά τους, τα οποία παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, καθώς και για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μαγούλα σήμερα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Κλειστή η έξοδος Μάνδρας της Αττικής οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λόγω έντονης εισροής υδάτων.

Δείτε τις εικόνες του newsbeast.gr:

IMG_4314 IMG_4315 IMG_4316 IMG_4317 IMG_4320 IMG_4324 IMG_4325 IMG_4326 IMG_4327 IMG_4330 IMG_4338

IMG_4255 IMG_4263 IMG_4299 IMG_4303 IMG_4307 IMG_4308

 

Βίντεο και φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Δείτε και άλλα βίντεο από τη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα