Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Γιάννης Βούρος, βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός, μιλάει στο Downtown για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας και δηλώνει: «Και ο δικός μου γιος είναι άνεργος».

«Είχα πάντα τις δικές μου απόψεις, το δικό μου λόγο και στίγμα. Μέχρι ενός σημείου, λοιπόν, και μέχρι κάποιες διατάξεις και άρθρα, θα έλεγα ότι ήταν και δική μου άποψη και η υπερψήφιση αυτών των νομοσχεδίων και ότι δεν μπορούσα να γίνει αλλιώς! Από τη στιγμή, όμως, που αρχίζω να αμφιταλαντεύομαι για πράγματα, να είστε σίγουροι ότι η αυτοδιαχείριση και διαφοροποίηση της ψήφου μου είναι πάρα πολύ κοντά».

«Έρχονται κάποιοι και μου λένε «βολευτήκατε κι εσείς, κύριε Βούρο!» Βολεύτηκα, εγώ; Όταν οικεία βουλήσει, με το που εξελέγην, έσκισα το συμβόλαιό μου στο Mega για την Πολυκατοικία, γιατί δεν ήθελα να είμαι σε δυο δουλειές; Ή εγώ είμαι ο βολεμένος με 10.500 ένσημα από τη δουλειά μου; Και να ξέρες επίσης ότι υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι από όλα τα κόμματα. Καθαροί, άσπιλοι και αμόλυντοι. Αλλά υπάρχουν και οι επίορκοι. Και από το ΠΑΣΟΚ. Ε, δεν μπορεί να μας παίρνει όλους η μπάλα!»

Όταν έρχονται άνθρωποι και σας ζητούν δουλειά, τι κάνετε;

«Τους λέω ότι ο γιος μου έχει γυρίσει εδώ και πέντε μήνες από το μεταπτυχιακό του στο Εδιμβούργο, και δεν έχει δουλειά ούτε αυτός. Δεν θα σηκώσω, όμως, ποτέ το τηλέφωνο για να βρει δουλειά – και δεν το θέλει ούτε ο ίδιος. Θα παραμείνει κι αυτός ανάμεσα στους χιλιάδες άλλους άνεργους Έλληνες επιστήμονες, μέχρι να βρει δουλειά με βάση τα προσόντα του και σε σχέση με ό,τι ο ίδιος επιθυμεί. Μακριά από μένα τέτοιες πρακτικές!».