Με μεγάλη προσέλευση επιχειρηματιών, πολιτικών και εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων και του τύπου πραγματοποιήθηκε η Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. Daniel Bennett Smith, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και οι Κωστής Χατζηδάκης και Νότης Μηταράκης από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος, Γιάννος Γραμματίδης κατά το χαιρετισμό του, σημείωσε: «Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της χώρας. Σφυρηλατήθηκαν δεσμοί φιλίας με τις ΗΠΑ πού δοκιμάσθηκαν σε δύσκολες περιόδους για την Ελλάδα.

Σήμερα δεν είναι μέρα και τόπος ελέγχου. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε θετικά στην δύσκολη ώρα πού διέρχεται η χώρα με τον Πρωθυπουργό διαπραγματευόμενο στην ουσία την τύχη της.

Σήμερα είναι μέρα για ευχές. Ευχή η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ να συνεχισθεί με νέες πρωτοβουλίες κι από τις δύο πλευρές.

Ευχή να απεγκλωβιστούμε από την συζήτηση για επιμέρους ειδικά μέτρα επώδυνα για τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα και να κάνουμε μια νέα αρχή συζητώντας ειλικρινά και επιτέλους οργανωμένα για την ουσία του ελληνικού προβλήματος πού είναι η ακώλυτη και ανενδοίαστη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών σαν βασικό προαπαιτούμενο για την εφαρμογή κάθε άλλου μέτρου δημοσιονομικής εξισορρόπησης κι ανάπτυξης.

Ευχή η χώρα να ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία και οι πολίτες την χαμένη τους αισιοδοξία για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας προς το μέλλον».

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 ετών προσφοράς του, τίμησε με τη σειρά του για τη δική τους προσφορά, το καθένα στον τομέα του.

Την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Ίδρυμα Fulbright και την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το μέλλον της χώρας πρέπει να βασίζεται στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα.