Δριμύ ψύχος επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από το μηδέν, παγετό και χιόνια που καθιστούν αναγκαίες τις αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενω αρνητικές ήταν οι θερμοκρασίες σ’ όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στις Σέρρες (-5 βαθμοί Κελσίου).

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία. Οι χώροι είναι στεγασμένοι και θερμαινόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν εκεί να βρίσκουν ένα κατάλυμα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Οι χώροι αυτοί είναι: το Ε’ ΚΑΠΗ (Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ), το 13ο Γυμνάσιο (Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9.30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί) και το Β’ ΚΑΠΗ (Λαγκαδά 35, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ).

Στη Δυτική Μακεδονία σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου. Χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα των Τριών-Πέντε Πηγαδιών και Σελίου, στην Ημαθία, καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς ‘Αρνισσας – Αγίου Αθανασίου (Πέλλα) και Καστανερής – Λιβαδίων (Κιλκίς).