Μαθητές χάνουν ώρες μαθημάτων και έκλεισαν δρόμο για να διαμαρτυρηθούν

Προβλήματα μεταφοράς στα σχολεία


ΕΛΛΑΔΑ
12:13
12/10/2017
Μαθητές χάνουν ώρες μαθημάτων και έκλεισαν δρόμο για να διαμαρτυρηθούν
loading

Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού που συνδέει τα Βασιλικά με τη Σουρωτή προχώρησαν για περίπου μισή ώρα μαθητές και γονείς του Γενικού (ΓΕΛ) και Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη. Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους.

Από φέτος οι περίπου 120 μαθητές επιβιβάζονται σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στα υπάρχοντα δρομολόγια και ωράρια, με αποτέλεσμα να χάνουν ώρες μαθημάτων, ακόμη και να μετακινούνται πεζοί σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δύο σχολεία, την οποία οργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Θέρμης, καθώς άλλα πέντε σχολεία του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης των μαθητών, αφού έχουν περικοπεί τα δρομολόγια από ιδιωτικά λεωφορεία, επειδή δεν εμπίπτουν στις προβλέψεις της σχετικής ΚΥΑ (2013) για τη χιλιομετρική απόσταση. Στην κινητοποίηση πήραν επίσης μέρος μέλη συλλόγων γονέων και άλλων σχολείων, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων και του δήμου.

«Η σημερινή κινητοποίηση αφορά τα δύο σχολεία, ωστόσο, προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα και άλλες, σε άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι μαθητές αυτή τη στιγμή είναι αναγκασμένοι είτε να μεταφέρονται στο σχολείο από τους γονείς τους, είτε από τον ΟΑΣΘ, που όμως δεν έχει πυκνώσει τα δρομολόγιά του ούτε έχει αλλάξει τα ωράρια.

Όταν το λεωφορείο του ΟΑΣΘ είναι γεμάτο δεν κάνει στάση και πρέπει να περιμένουν το επόμενο λεωφορείο. Αυτό σημαίνει ότι αργούν να φτάσουν στο σχολείο έγκαιρα. Άλλοι μαθητές πηγαίνουν με τα πόδια, διασχίζοντας δρόμους καθόλου ασφαλείς», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Θέρμης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βασιλικών φοιτούν μαθητές από τα γύρω χωριά και κωμοπόλεις Ρύσιο, Ταγαράδες, Αγία Παρασκευή, Σουρωτή, Νέα Ραιδεστός, Αγιος Αντώνιος. Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, περικοπή λεωφορείων από φέτος έγινε και στο 1ο Γυμνάσιο και 2ο ΓΕΛ Μίκρας, στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας και σε κάποια δημοτικά του δήμου Θέρμης, στα οποία οι μαθητές δεν έχουν επιλογή μετακίνησης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων σχολείων της Θέρμης προγραμματίζει διαμαρτυρία τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων (07.45) έξω από το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, ενώ δεν αποκλείει κινητοποιήσεις και στην Περιφέρεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει