Χωρίς θέρμανση το ψυχιατρικό νοσοκομείο στην Τρίπολη

Την καταγγελία ότι οι ασθενείς κοιμούνται με τα ρούχα τους έκανε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας


ΕΛΛΑΔΑ
16:29
21/01/2012
Χωρίς θέρμανση το ψυχιατρικό νοσοκομείο στην Τρίπολη
1
loading

Στην καταγγελία ότι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τριπόλεως οι ασθενείς κρυώνουν και έχουν κακή διατροφή, προχώρησε  ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ΜάριοςΤυροβολάς.

Ο κ. Τυροβολάς υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά αυτή την περίοδο γίνεται εντονότατο, λόγω των πολικών θερμοκρασιών που σημειώνονται το τελευταίο δεκαήμερο στο οροπέδιο της Μαντινείας. Με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους -10, ανέφερε, οι ασθενείς σκεπάζονται με βαριά ρούχα και κοιμούνται με τα ρούχα τους γιατί κρυώνουν, αφού τα καλοριφέρ ανοίγουν τριάμισι ώρες το πρωί και άλλες τρεις το απόγευμα, ενώ πρόσθεσε πως οι ασθενείς του νοσοκομείου, λόγω των φαρμάκων που λαμβάνουν, έχουν ανάγκη θέρμανσης, γιατί κινδυνεύουν από υποθερμία.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι μειωμένος σε σημαντικό ποσοστό με συνέπεια να γίνονται περικοπές στη θέρμανση και στη διατροφή, την οποία χαρακτήρισε ως κακή. Παράλληλα ζήτησε να στηριχθεί το ίδρυμα, το οποίο, όπως είπε, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου για κλείσιμο, συμβαίνει το αντίθετο καθώς το νοσοκομείο έχει 800 εισαγωγές τον χρόνο και κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο γεμίζουν τα 100 κρεβάτια που διαθέτει και οι ασθενείς που φτάνουν από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, νοσηλεύονται σε ράντζα.

Η διοικητής της ενιαίας διοίκησης Παναρκαδικού και Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης Ελένη Σιουρούνη, μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε ως υπερβολικές τις καταγγελίες του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Σημείωσε ότι πετρέλαιο υπάρχει και τα καλοριφέρ λειτουργούν αρκετές ώρες το 24ωρο, ενώ συμπλήρωσε πως τις τελευταίες ημέρες με τον παγετό, σε συνεννόηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Σοφία Γκιόλα, δόθηκε εντολή να λειτουργούν επιπλέον και κάποιες ώρες την νύχτα.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για την διατροφή, είπε πως θεωρεί ότι είναι όπως πρέπει, τόνισε όμως, πως σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες θα ελεγχθούν κι εφόσον ευσταθούν θα δοθούν οδηγίες βελτίωσης.

Η κ. Σιουρούνη ανέφερε επίσης, πως με δεδομένο ότι έχει δρομολογηθεί να κλείσει το ψυχιατρικό νοσοκομείο, δεν έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι πριν από λίγο καιρό που ανέλαβε καθήκοντα και πήγε στο νοσοκομείο, έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να προχωρήσει σε διόρθωση ορισμένων κουφωμάτων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες θέρμανσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar panos

    ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΜΕ SITE http://WWW.HELP-B.GR ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΒΟΝJORΝΟ ΕΛΛΑΣ ΤΗΛ.2106241808. ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΕΙ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ .ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ENA RING TONE. ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΑΝΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ. ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΠΑΝΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει