Εμπλοκή με τις εκκρεμείς συντάξεις βλέπει η τρόικα και θέτει θέμα ακόμη και αναβολής της δόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η πορεία των εκκρεμών συντάξεων που καθυστερούν και δεν αποδίδονται στους δικαιούχους.

Έτσι συντάξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο καλούνται να εκδίδουν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, προκειμένου να μη χαθεί ο στόχος για απορρόφηση του κονδυλίου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Στόχος είναι να υπάρξει μια έκτακτη πληρωμή νέων συντάξεων την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ώστε το Ταμείο να απορροφήσει τη δόση Σεπτεμβρίου που έλαβε από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να μην επιστραφούν τα χρήματα που κατά κύριο λόγο προέρχονται από τον ESM.

Με έγγραφό του προς τους διευθυντές και προϊστάμενους των δομών που εκδίδουν συντάξεις, ο διοικητής του ΕΦΚΑ γνωστοποιεί στους αρμόδιους ότι στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει «εμβόλιμη πληρωμή», ώστε να εξοφληθούν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι και να δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με περίοδο αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.

Με τον τρόπο αυτόν, ο ΕΦΚΑ θα επιδιώξει, ανοίγοντας τις υπηρεσίες απονομής συντάξεων και το Σαββατοκύριακο, να πληρώσει έως την ερχόμενη Τρίτη όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων μηνός Σεπτεμβρίου.