Απάντηση στη στοχοποίησή του δίνει μέσω Facebook ο καθηγητής του Παντείου Άγγελος Συρίγος, που είδε το πρόσωπο του σε αφίσα κάτω από τη φράση «Αυτός είναι ο φασίστας».

Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση που είχε κάνει σε δύο εξωπανεπιστημιακά άτομα που έκαναν αφισοκόλληση στους τοίχους του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει.

«Τι έγινε και φτάσαμε έως εδώ;» αναρωτιέται ο καθηγητής. «Η τελευταία αφίσα με τη φωτογραφία μου και την ουσιαστική επικήρυξή μου δείχνει τα επικίνδυνα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσουμε ως κοινωνία. Ασήμαντες μειοψηφίες που διέρχονται βίαια μέσα θέλουν να καθορίζουν τις απόψεις, την έκφραση της γνώμης, τον τρόπο ζωής, την ίδια την ελευθερία μας» επισημαίνει.

Ο καθηγητής τονίζει ότι αυτά τα φαινόμενα «εμείς τα εκκολάψαμε κι εμείς τα ανεχθήκαμε όταν ανδρώθηκαν» υπογραμμίζοντας: «Σήμερα πλέον κυριαρχεί ο (εύλογος) φόβος του “πού να πάω να μπλέξω με τους αλήτες;”. Το θέμα πλέον δεν είναι μόνον η ελευθερία του λόγου στα Πανεπιστήμια. Το θέμα είναι τι κοινωνία θέλουμε».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Συρίγου:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ