Τον ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών παιδιών και συνοδών του συλλόγου «Στοργή» θεμελίωσε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ξενώνας θα οικοδομηθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς, επί δημαρχίας Χριστόδουλου Οικονομίδη, θα αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. και θα διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, χώρους αναψυχής, κυλικείο και 2 καθιστικά. Θα διαθέτει ακόμη γραφεία κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου.

Το κόστος της ανέγερσης, εξοπλισμού και λειτουργίας του Ξενώνα έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Σύλλογος «Στοργή» με πόρους που προήλθαν από τη φιλανθρωπική του δράση.

Ο κ Λοβέρδος ευχαρίστησε την πρόεδρο του συλλόγου «Στοργή», Τίμη Μπακατσέλου, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και ευχήθηκε να τελεστούν σύντομα και τα εγκαίνια του Ξενώνα. Παράλληλα εξήρε το ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πολιτών που έχουν τα χρήματα αλλά και τη διάθεση να συμπαρίστανται στις προσπάθειες του ελληνικού κράτους, αλλά και των παιδιών που αρρώστησαν και των οικογενειών τους.

Τόνισε ακόμη ότι πολλές φορές οι ιδιώτες που θέλουν να κάνουν δωρεές βρίσκονται αντιμέτωποι με την κακοπιστία και την κακοδιοίκηση του ελληνικού δημοσίου. «Δεν είναι μόνο ότι προσφέρουν αλλά υφίστανται και τη κακή πλευρά του ελληνικού δημοσίου που διαμορφώθηκε επί δεκαετίες. Πόσες φορές δεν τους είπαμε όταν μας πλησίασαν εγκαίρως «μη δώσετε τα χρήματά σας, δώστε το έργο!» είπε ο κ Λοβέρδος.

Η κ Μπακατσέλου από τη πλευρά της ανέφερε ότι στόχος της «Στοργής» είναι η αδιάκοπη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και των οικογενειών τους. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το πρώτο μεγάλο έργο του Συλλόγου ήταν η κατασκευή, ο επιστημονικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός ενός Αιματολογικού Κέντρου το οποίο λειτουργεί αυτόνομα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Να σημειωθεί ότι η «Στοργή» εξακολουθεί να συμβάλει στον εξοπλισμό των δύο ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και εξυπηρετούν όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χρηματοδοτεί κλινικοεργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούν μελέτες-αναλύσεις του DNA και του γενετικού υλικού των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους παιδιών.