Στο δρόμο οι περισσότεροι άνθρωποι την αναγνωρίζουν. Σπάνια περνά απαρατήρητη γι’ αυτό και πολλοί θα την πλησιάσουν για να της μιλήσουν ή θα την φωνάξουν από μακριά με το όνομα που την αγάπησαν στη μικρή οθόνη. Αυτή είναι η Θεοπούλα ή η κατά κόσμον Έφη Παπαθεοδώρου. Εκείνη, τις περισσότερες φορές, θα τους δώσει την απάντησή της μ’ ένα πλατύ χαμόγελο ή ένα νεύμα γεμάτο ζεστασιά. Και μπορεί από τη συμμετοχή της στη σειρά «Στο Παρά Πέντε» να γνώρισε την απόλυτη επιτυχία όμως εκείνη δεν βρέθηκε τυχαία στην τηλεόραση.

Υπήρξε μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη και έχει ένα βιογραφικό που περιλαμβάνει τα πάντα: από δράμα και επιθεώρηση μέχρι και ξένο κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί μάλιστα και με το BBC. Εκτός από τις επιτυχίες της στην υποκριτική, έχει πτυχίο στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα και γράφει πολύ συχνά βιβλία, τα οποία εκδίδει και πηγαίνουν πολύ καλά.

Σήμερα, όπως λέει η ίδια στο newsbeast.gr, συμμετέχει στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα υποδύεται μία πανέξυπνη και πονηρή γιαγιά, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει την εγγονή της με κάποιον ευκατάστατο άνδρα. Το σήριαλ ονομάζεται «Ελεύθερος κι ωραίος», τα 14 επεισόδια έχουν γυριστεί εδώ και δύο χρόνια και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στον ΑΝΤ1.

«Δεν βλέπω τούρκικες σειρές. Οι Έλληνες ηθοποιοί δεν δουλεύουμε, κι εγώ θα παρακολουθώ αυτά; Όχι, φυσικά», λέει χαρακτηριστικά η Έφη Παπαθεωδώρου η οποία συμμετέχει και στη μεγάλη οθόνη με το «Λάρισα εμπιστευτικό».

Επηρεασμένη μάλιστα από τις περικοπές στις συντάξεις και τα έκτακτα οικονομικά και φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης τονίζει: «Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι της τρόικας; Είναι δυνατόν να έρθει το ΔΝΤ και να κάνει κουμάντο; Πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες και να αγωνιστούμε» λέει.

Και προσθέτει: «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουν; Ντροπή τους! Πλήρωσα τα πάντα. Και τα χαράτσια της ΔΕΗ και κάθε μέτρο. Και από την άλλη, μείωσαν σε όλους εμάς τους συνταξιούχους τις συντάξεις. Τα δικά τους μηνιαία ποσά τα μείωσαν; Όχι, φυσικά. Εμένα για παράδειγμα δεν θα με πείραζε τόσο αν έκοβαν ένα μερίδιο του μισθού τους για να σωθεί η χώρα. Η αδιαφορία τους όμως είναι ακόμη πιο προκλητική».

Η Έφη Παπαθεοδώρου θυμάται ακόμη τις επιτυχίες της από τη σειρά «Στο Παρά Πέντε» και εύχεται να έχει την ίδια επιτυχία και το νέο σήριαλ. «Η πλειοψηφία των τηλεθεατών μας έχει ταυτίσει με τους ρόλους μας στο Παρά Πέντε. Ήταν πάρα πολύ όμορφα τότε γιατί κάναμε τον κόσμο και γέλασε με την ψυχή του. Γέλασε με μια κωμωδία ποιότητας. Μακάρι ο Γιώργος Καπουτζίδης να γράφει όταν έχει έμπνευση. Γιατί αυτό δείχνει ότι το κάνει από αγάπη και όχι για να βγάλει χρήματα. Εγώ εύχομαι να πάει καλά και η νέα δουλειά μας», προσθέτει.

Η ηθοποιός έχει γράψει μέχρι τώρα περίπου 10 βιβλία και φέτος, εκτός των άλλων υποχρεώσεών της, θα παίξει στον Κεραμεικό στη σκηνή του art roof και θα συμμετάσχει στο «Million like baby». Και γι’ αυτό δεν έχει πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά όταν ξεκλέβει κάποιον από τις πρόβες και τα γυρίσματα, αφήνει το σπίτι της στην Καισαριανή και ταξιδεύει.

«Πηγαίνω στο Παρίσι, όπου μένει η αδερφή μου, πάω και στις Βρυξέλλες αλλά μ’ αρέσει και το Λονδίνο λόγω του θεάτρου. Μπορώ να πάω και στο χωριό μου, στην Τριχωνίδα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μέρος», λέει. Και τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα που δεν παντρεύτηκε ποτέ. «Έχω αρκετούς φίλους και παρέες. Δεν είμαι μόνη μου και όταν δεν τυχαίνει μέχρι ενός σημείου, μετά δεν θέλεις και εσύ».
Και προτιμά να περνά ατελείωτες ώρες σε δουλειές παρά να κάνει πράγματα που δεν της τραβούν το ενδιαφέρον. «Παλαιότερα έκανα μία θεατρική παράσταση σε διάφορα σχολεία. Είχα πάει στο Αγρίνιο, τη Λευκάδα και σε κάποια άλλα μέρη για να ευχαριστήσω τους μικρούς μαθητές» λέει.

Και τονίζει ότι μπορεί να περνούν τα χρόνια αλλά εκείνη προσπαθεί να μαθαίνει τα μυστικά της τεχνολογίας. «Έχω υπολογιστή. Σερφάρω στο ίντερνετ. Διαβάζω τα mail μου και μιλάω με αρκετούς φίλους μου μέσω skype. Και πιστέψτε με, τα καταφέρνω μια χαρά».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».