Κάθε μήνα και μία λυπητερή στα σπίτια μας

Έρχεται «αφαίμαξη» για 4 εκατ. φορολογούμενους


ΕΛΛΑΔΑ
1:02
08/01/2012
Κάθε μήνα και μία λυπητερή στα σπίτια μας
2
loading

Aπώλειες πάνω από 1.500 ευρώ κατά μέσον όρο το τρέχον έτος θα έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, επιτηδευματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της αύξησης της φορολογίας στο εισόδημα και την ακίνητη περιουσία.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», το φορτίο θα προέλθει από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, τη διπλή εισφορά αλληλεγγύης, το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών κατά 50%, το ειδικό τέλος των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος.

Ειδικά με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων ακόμα και οι φορολογούμενοι που το 2011 είχαν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 420 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλλουν την άνοιξη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 4.000.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν για το εισόδημα και τις κατοικίες επιπλέον 6,028 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η κατά κεφαλήν επιβάρυνση θα ανέλθει στα 1.507 ευρώ.

Ο μεγάλος Γολγοθάς, πάντως, για τους φορολογούμενους αρχίζει την άνοιξη. Κι αυτό γιατί από τον Απρίλιο και μετά θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος των ακινήτων για το 2012, καθώς και τα πρώτα καυτά σημειώματα από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar John_Greco

    Όσο καθόμαστε αποχαυνωμένοι στους καναπέδες μας και βλέπουμε τις Τούρκικες σειρές και τα Dancing on ice , ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!

    1. avatar xaroula

      Αφου ο Ελληνας είναι ευχαριστημένος με την καταστάση που επικρατεί

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει