Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία αναμένεται εκείνη την ημέρα να ολοκληρωθεί.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προγραμματίζουν στις 12:00 συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην οδό Καρόλου 1-3.

Από την κινητοποίησή τους αναμένεται να επηρεαστούν και τα δρομολόγια του προαστιακού.

Οι μετακινήσεις γίνονται μετ’ εμποδίων αυτή την εβδομάδα λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων τόσο στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο όσο και στα λεωφορεία. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος ακινητοποιείται σήμερα από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι.

Το σωματείο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ζητεί, μεταξύ άλλων, να καταργηθεί η προφορική συνέντευξη στις μετακινήσεις, τις τοποθετήσεις και τις προαγωγές, κάνοντας λόγο για «αναχρονιστικό, αδιαφανές και αναξιοκρατικό» σύστημα, να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων, να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.