Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος πραγματοποιήθηκε, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ανάφης και Αστυπάλαιας από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό τους, με συμμετοχή ναυαγοσωστικού και περιπολικού σκάφους, αεροσκάφους δύναμης FRONTEX καθώς και τριών παραπλέοντων και ενός αλιευτικού σκάφους.

Χθες το πρωί, παραπλέον και ναυαγοσωστικό σκάφος  εντόπισαν το ιστιοφόρο «TOLTAY» σημαίας ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. νότια Θήρας, με 74 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτά του λιμενικού, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου, χθες το απόγευμα.

Ανάμεσα στους αλλοδαπούς, εκ των οποίων 31 άνδρες, 13 γυναίκες και 28 παιδιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση του ιστιοφόρου σκάφους.