Μια πρωτότυπη έκθεση, με θέμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο φιλοξενεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου το Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη.

Με χιουμοριστική, ανάλαφρη και καυστική διάθεση καλλιτέχνες από την Ανώτατη Σχολή Σχεδιασμού της Καρλσρούης (HfG) εμπνεύστηκαν από το χριστουγεννιάτικο έλατο και το αναπαρήγαγαν με κάθε πιθανή μορφή και τρόπο!

Ο επισκέπτης της γκαλερί του Γερμανικού ινστιτούτου θα δει δέντρα από μπουκάλια μπύρας, σπιρτόκουτα, καλαμάκια… δέντρα που παραπέμπουν σε φοντί σοκολάτας και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους!

Πρόκειται για 27 αντικείμενα και 8 αφίσες.

Η έκθεση «Ω Έλατο! – Designer Christmas Trees» πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο από το 2004 μέχρι σήμερα στην Ανώτατη Σχολή της Καρλσρούης στη Γερμανία.

Γεννήθηκε ως ιδέα, όταν δυο φοιτητές προέτρεψαν τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους να καταθέσουν τις ιδέες και τα σχέδιά τους, με θέμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαρείτε ή μισείστε το, καταστρέψτε ή ζωντανέψτε το».

Με τον καιρό προέκυψε μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζει και φέτος εντυπωσιακές εικόνες και αντικείμενα διεθνών καλλιτεχνών και σχεδιαστών που ταιριάζουν στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 17.00-21.00.