Το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου «ξεχύνεται» από σήμερα εκτός των τειχών της πόλης. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί με την ευκαιρία της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Οι καιρικές συνθήκες, μάλιστα, έτσι όπως προβλέπονται από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να είναι η ευχάριστη έκπληξη για τους εκδρομείς.

Οι άνδρες της Τροχαίας είναι σε ετοιμότητα στις εθνικές οδούς, για τη διευκόλυνση και ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, στα αεροδρόμια οι αναχωρήσεις των πτήσεων εκτελούνται με ακριβή προγραμματισμό και στα λιμάνια οι ακτοπλοϊκές εταιρίες ενισχύουν τα δρομολόγια των πλοίων τους.

Από τα έως τώρα στοιχεία, η κίνηση στα λιμάνια, άλλα και στις εθνικές οδούς, σε σχέση με πέρυσι, παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Σταμάτη Φωτεινό, μέχρι το μεσημέρι αναχώρησαν 14 πλοία με 13.300 επιβάτες και 2.376 επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ αναμένεται η αναχώρηση ακόμα 20 πλοίων, τα οποία, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία κίνησης, θα φύγουν γεμάτα.

Συγκριτικά με την ίδια μέρα πέρσι, παρατηρείται μεγάλη μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά και στη ζήτηση εισιτηρίων για ταχύπλοα, με προορισμό τις Κυκλάδες.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 30 Ιουλίου έως σήμερα το πρωί πέρασαν από τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου 318.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αθηνών-Θεσσαλονίκης διήλθαν 254.000 οχήματα.

Η Τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Μειωμένη σε σχέση με πέρσι είναι και η κίνηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από σήμερα, Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν 2.177 πτήσεις, από τις οποίες 1.005 εσωτερικού και οι υπόλοιπες εξωτερικού.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, με μεγάλη διαφορά, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εξωτερικού είναι το Παρίσι, η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη.