Δραματική είναι η κατάσταση στα περισσότερα σχολεία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας με τους καθηγητές να κάνουν λόγο για ένα «απέραντο Γολγοθά».

Και στο Βρεφοκομείο Αθηνών τα πράγματα δεν δείχνουν καλύτερα καθώς οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν γίνει για τα καλά αισθητές. «Υπάρχουν αιτήματα σχολείων για τη σίτιση των μαθητών. Τα αιτήματα αυτά έχουν διατυπωθεί για περιπτώσεις ολοήμερων σχολείων αφορά σε μαθητές οι οποίοι, όπως έχει παρατηρηθεί δε φέρνουν κατ’ επανάληψη μαζί τους μεσημεριανό φαγητό», υποστηρίζει η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών και υπεύθυνη των δημοτικών σταθμών, Μαρία Ηλιοπούλου.

Την ίδια κραυγή αγωνίας «βγάζουν» και οι διευθυντές και οι δάσκαλοι αρκετών δημοτικών σχολείων του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι χτυπούν την πόρτα του Βρεφοκομείου ζητώντας συσσίτιο για κάποιους μαθητές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Βρεφοκομείου «Έχουμε καταφέρει να ικανοποιήσουμε 67 αιτήσεις και έχουμε δεχθεί περισσότερα από 50 ακόμη αιτήματα».

Τέλος δεν διστάζει να τονίσει ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. «Το Βρεφοκομείο μπορεί να προσφέρει 200 μερίδες φαγητό στα σχολεία της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα σίτισης ενός μέρος των παιδιών» καταλήγει.