Το γνωμικό «Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο» με το οποίο συνήθιζαν να μας παρακινούν οι γονείς μας, ενέπνευσε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης να προσκαλέσουν 15 ξεχωριστές προσωπικότητες που αποκάλυψαν στο κοινό πως διέρρευσε το φως στη δική τους ζωή. Από όσους ανέβηκαν στη σκηνή της κατάμεστης αίθουσας του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεχωρίσαμε τον Παραολυμπιονίκη κολυμβητή, Αντώνη Τσαπατάκη, που ενθάρρυνε τους νέους να μην υποχωρούν στις δυσκολίες και τον καινοτόμο Δημήτρη Κοντοπίδη που περιέγραψε πως το BreathBox σχεδιάζεται για ν’ αλλάξει τη ζωή των ασθενών με Κυστική Ίνωση.

DimitrisKontopidis
Δημήτρης Κοντοπίδης
Ακόμα, η Ναταλία Κρίτσαλη, ιδρύτρια της πρώτης διαδικτυακής κοινότητας για την εθελοντική αιμοδοσία «Bloode», επαγρύπνησε με τη δράση της τους συνομήλικους της. Από τα workshops τις εντυπώσεις έκλεψε η διεθνώς βραβευμένη ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Παρτσινέβελο και φοιτητές που κατασκευάζουν drones τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά φαρμάκων σε δύσβατες περιοχές ή σε περιπτώσεις ανάγκης.
AntonisTsapatakis
Αντώνης Τσαπατάκης
Η WIND, μέγας χορηγός της διοργάνωσης, από το 2011 δίνει το «παρών» σε μια σειρά εκδηλώσεων TEDx σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διάδοση νέων ιδεών από ανθρώπους με αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα. Όσοι βρέθηκαν στο πρώτο TEDx Technical University of Crete μοιράστηκαν στιγμές από τη διοργάνωση στα social media με τις απίστευτα γρήγορες ταχύτητες του 4G Δικτύου της WIND, η πληθυσμιακή κάλυψη του οποίου αγγίζει στο νομό Χανίων το 94,4% και στην πόλη το 99,9%.
NataliaKritsali
Ναταλία Κρίτσαλη
Περισσότερα για το #TEDxTUC  είναι διαθέσιμα στo tedxtechnicaluniversityofcrete.com και στη σελίδα της ομάδας στο Facebook. Επόμενη συνάντηση των TEDxsters τα TEDxChalkida και University of Piraeus στις 27 και 28  Μαΐου αντίστοιχα.