Μικροένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή στο πλαίσιο της κινητοποίησης για το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα σώματα ασφαλείας. Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή από την πλάγια είσοδο, για να τους σταματήσουν όμως οι αστυνομικές δυνάμεις.

«Κλέφτες, κλέφτες», φώναζαν οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, την ώρα που στην Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Οι ένστολοι με το ψήφισμα ζητούν να αποσυρθούν τα μέτρα και να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Στο μεταξύ, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που έχουν καταλάβει τον προθάλαμο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) παραμένουν στο σημείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. «Θα παραμείνουμε εδώ όλη τη νύχτα, μέχρι να μας δεχτεί ο κ. Χουλιαράκης», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Νωρίτερα, από το ΓΛΚ πέρασε και η πορεία των ένστολων, που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Κολοκοτρώνη φωνάζοντας συνθήματα κατά των μέτρων. Ο κ. Γερακαράκος τούς μίλησε από το παράθυρο και συνέχισαν την πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου βρίσκονται αυτή την ώρα.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος