Μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Νιτσιάκος είναι η παραγωγή ζωοτροφών καθώς και το εμπόριο πρώτων υλών για ζωοτροφές.

Η επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης της συγκεκριμένης δραστηριότητας του ομίλου Νιτσιάκος, ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας από τον Θεόδωρο Νιτσιάκο. Πρωταρχικός στόχος ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες διατροφής των εκτρεφόμενων κοτόπουλων.

Η δραστηριότητα αυτή, σταδιακά απέκτησε εμπορικό χαρακτήρα φτάνοντας σήμερα να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% του κύκλου εργασιών του ομίλου.

Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη παραγωγή ζωοτροφών, η εταιρεία Νιτσιάκος διαθέτει σημαντικές υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνονται δύο πλήρως αυτοματοποιημένα εργοστάσια δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα έκαστο, σε Ιωάννινα και Άρτα. Ακόμη, τρία ξηραντήρια δημητριακών στην Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, στα οποία επιπλέον η εταιρεία διατηρεί και ξεχωριστή γραμμή παραγωγής για ισορροπιστές. Τέλος, ο Νιτσιάκος διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για πρώτες ύλες στην Άρτα και τη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης 13.000 τ.μ. καθώς και σιλό χωρητικότητας 40.000 τόνων.

Οι σημαντικές αυτές υποδομές επιτρέπουν στην εταιρεία Νιτσιάκος να παράγει ζωοτροφές τόσο για τα ζώα που η ίδια η εκτρέφει, όσο και για άλλα παραγωγικά ζώα όπως βοοειδή, αιγοπρόβατα και χοιρινά.

Οι ανταγωνιστικές τιμές, που ο Νιτσιάκος μπορεί και προσφέρει στην αγορά των ζωοτροφών εξασφαλίζεται και από την απευθείας εισαγωγή πρώτων υλών που η εταιρία πραγματοποιεί. Πέρα από τις προμήθειες από την εγχώρια αγορά, η εταιρεία Νιτσιάκος εισάγει απευθείας πρώτες ύλες όπως δημητριακά, σογιάλευρο, ηλιάλευρο, τριφυλάλευρο, στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Πρέβεζας. Με αυτό τον τρόπο, έχει τη δυνατότητα να παρέχει ανταγωνιστικές τιμές σε άλλους εκτροφείς, εμπόρους ή παραγωγούς ζωοτροφών.

Ενδεικτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά για το 2011, προβλέπεται η προμήθεια 120.000 τόνων δημητριακών και 40.000 τόνων σογιαλεύρου.

Η ετήσια παραγωγή της εταιρείας Νιτσιάκος ολοκληρωμένων, πλήρων ζωοτροφών υπερβαίνει τους 85.000 τόνους.