Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μίλησε σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha για την εγχείρηση του συζύγου της, την κατάσταση της υγείας της αλλά και τι έχουν σκοπό να κάνουν όσον αφορά την εγγύηση που έχει οριστεί ώστε να ισχύσει η απόφαση για αποφυλάκιση του πρώην υπουργού.

Αρχικά ήταν καταπέλτης για την δικαιοσύνη αναφέροντας πως «η απόφασή ήταν οριακή και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για την υγεία του και καθυστερήσεις. Ως κατάληξη αυτής της “σταύρωσης” ήταν να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα υγείας. Υποφέρει από πολύ σοβαρή καρδιακή νόσο. Με μαθηματική ακρίβεια η εγκατάλειψη και άγνοια που υπέστη μέσα στη φυλακή θα οδηγούσε σε αυτή τη κατάσταση. Απορώ για τις αντοχές και για την υψηλή ανοχή του στις κακουχίες»

«Η γενναία απόφαση πάρθηκε καθώς έδωσαν απάντηση στο ερώτημα ελευθερία ή θάνατος», σχολίασε στη συνέχεια η Βίκυ Σταμάτη, ενώ συνέχισε λέγοντας «τα έλκη στα πόδια του δεν έχουν κλείσει. Αυτή είναι η ορολογιακή βόμβα της υγείας του».

«Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν εξαιρετική αλλά, ο άντρας μου είναι πολύ ενοχλημένος με τον νόμο και την εγγύηση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αλλά και η οικογένεια του έχουμε υποστεί μία τεράστια βλάβη. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι διασύρθηκε και βρέθηκε για 5 χρόνια σε ένα κελί. Ο Τσοχατζόπουλος δεν σιτιζόταν», τόνισε με νόημα η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Ενώ συνέχισε «από ένα διάστημα και μετά δεν φρόντιζε τον εαυτό του. Είχε εμμονή με την υπόθεση. Ο γιατρός που τον χειρούργησε είπε ότι μέσα του είναι όλος σάπιος. Η στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη όταν κάποιος κάνει τόσο σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά και η κατάσταση της στοματικής του κοιλότητας είναι τραγική».

«Ήταν όρος του αντιεισαγγελέα να καταβληθεί η εγγύηση για να απολαύσει την ελευθερία του. Τώρα γίνεται ένας αγώνας δρόμου και δεν έχει δείξει κανένας από τους ευεργετηθέντες ενδιαφέρον», ανέφερε στο τέλος.