Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς μαθητών, σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, καθώς τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών σε κάποιες περιοχές έχουν ήδη σταματήσει και σε άλλες βρίσκονται στο «κόκκινο» καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο!

Με αφορμή τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα για τη μεταφορά των μαθητών, η διοίκηση του ΚΤΕΛ και οι υπομισθωτές, καλούνται το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευ.Κουκιαδάκη, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ, εδώ και καιρό, οδηγεί τους υπομισθωτές που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, να σηκώσουν χειρόφρενο. Το κράτος δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα για το μεταφορικό έργο στα ΚΤΕΛ και αυτά με τη σειρά τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπομισθωτές, άρα και την τροφοδοσία με καύσιμα των λεωφορείων, αναφέρει το cretalive.

Ήδη έχει σταματήσει το δρομολόγιο της Επισκοπής, το οποίο εκτελούσε ο δήμος Χερσονήσου αλλά κι εκείνος σταμάτησε λόγω οικονομικής αδυναμίας, ενώ από χθες σταμάτησαν και τα δρομολόγια προς το δημοτικό Κοκκίνη Χάνι του δήμου Χερσονήσου.

Οι μαθητές που μένουν στο Βραχόκηπο και στο Βαθειανό Κάμπο και φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Κοκκίνη Χάνι μεταφέρονται από και προς το σχολείο από τους γονείς τους.