Σε δίωρες προειδοποιητικές διακοπές διαμαρτυρίας όλων των υπηρεσιών της Γραμματείας του Εφετείου Αθηνών προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 9 έως τις 11 το πρωί, από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων έκρινε απαραίτητες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα της έλλειψης προσωπικού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ειδικά στο Εφετείο της Αθήνας «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν είναι πλέον δυνατό το υπάρχον προσωπικό να ανταποκριθεί στις ανάγκες λειτουργίας της Γραμματείας του Δικαστηρίου».

Μάλιστα οι δικαστικοί υπάλληλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο ακόμη και για κίνδυνο παραγραφής υποθέσεων. «Υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος παραγραφής υποθέσεων στα χέρια των Γραμματέων, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, κάτι που αναγνωρίζεται και από τη Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να σταματήσουν οι αποσπάσεις τους σε άλλους φορείς και να επισπευστούν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ καθώς όπως λένε το πρόβλημα είναι εκρηκτικό αφού είναι σε εξέλιξη πολλές και μεγάλες δίκες στις οποίες απασχολούνται σε μόνιμη βάση πολλοί γραμματείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.