Διευκολύνσεις για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δάνεια

«Πράσινο φως» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων


ΕΛΛΑΔΑ
11:17
22/11/2011
Διευκολύνσεις για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δάνεια
4
loading

Σημαντικές διευκολύνσεις σε δανειολήπτες δημόσιους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών τους στην στεγαστική πίστη μετά την μείωση των αποδοχών τους, όπως πάγωμα των δόσεων, πληρωμή της μισής δόσης για ορισμένο χρονικό διάστημα, μεγάλη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε  επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης στεγαστικών δανείων και δανείων επισκευών κατά κανόνα για 5 ή 10 έτη και δανείων μικροεπισκευών - μικροβελτιώσεων για 5 έτη και κατ' εξαίρεση για μικρότερη διάρκεια όταν η ηλικία του δανειολήπτη δεν επιτρέπει την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου για 5 ή 10 έτη ακριβώς, η αναστολή εξυπηρέτησης σε εξαιρετικές περιπτώσεις και η ρύθμιση των ληξιπροθέσμων χρεών.

Ειδικότερα αρχικά στους δανειολήπτες, που σωρευτικά:

- τα δάνειά τους άρχισαν να εξυπηρετούνται από 1.1.2005 μέχρι και 1.7.2010,

- η μηνιαία δόση των δανείων τους ανέρχεται σε ποσό ίσο ή μεγαλύτερο:

των 400 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια

των 250 ευρώ για τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια

των 150 ευρώ για τα δάνεια μικροεπισκευών-μικροβελτιώσεων

- η ηλικία τους, κατά τη λήξη της διάρκειας του δανείου, δεν θα υπερβαίνει το 80ο έτος για τα στεγαστικά και τα ενυπόθηκα επισκευαστικά δάνεια και το 75ο έτος για τα δάνεια μικροεπισκευών-μικροβελτιώσεων

Σε ειδικές περιπτώσεις δανειοληπτών για όλα τα δάνεια του στεγαστικού τομέα - ανεξάρτητα από το χρόνο έναρξης εξυπηρέτησής τους και το ύψος του ποσού της μηνιαίας δόσης:

-για λόγους υγείας ή οικογενειακούς λόγους, πολύτεκνων, τρίτεκνων, ειδικών αναγκών κ.λ.π.,

-όταν η μηνιαία δόση από το σύνολο των εξυπηρετούμενων δανείων, που συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση αποδοχών τους, υπερβαίνει τα 6/10 αυτών, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ρύθμιση των οποίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της αίτησης επιμήκυνσης.

Το αίτημα για την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου θα εγκρίνεται από το ΔΣ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα είναι δυνατή η εξέταση από το ΔΣ. - κατά περίπτωση - αιτημάτων αναστολής εξυπηρέτησης του δανείου - όχι πέραν των δύο ετών - και εντός της επιτρεπόμενης από το Νόμο ανώτερης διάρκειας εξυπηρέτησης του δανείου, με επιμήκυνση της διάρκειας και με κατά περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής.

Επίσης, μετά από αίτηση του δανειολήπτη, δόθηκε η δυνατότητα να γίνεται ρύθμιση του ληξιπρόθεσμου χρέους με το ισχύον επιτόκιο εξυπηρέτησης ενήμερης οφειλής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar vetforce

  Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ.

 2. avatar Tsouxtra

  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν υπάρχουν ! Αυτό θα πει κράτος δικαίου !

 3. avatar PaulM

  Για τον ιδιωτικό τομέα ούτε λόγος. Στον ιδιωτικό τομέα ας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες και ας πάνε οι δανειολήπτες φυλακή. Σα δε ντρεπόμαστε λίγο.......Από τη μια τους πληρώνουμε να κάθονται και από την άλλη τους συμπεριφέρονται σα βασιλιάδες. Ε, όχι πλέον. Όλοι αυτοί οι αργόσχολοι, έχουν τουλάχιστον μια δουλειά και εισπράττουν κάθε μήνα τον μισθό τους. Με τον ιδιωτικό τομέα που απλά μένουμε άνεργοι, δεν υπάρχει καμία πρόνοια. Μέχρι που θα φτάσει πλέον όλη αυτή η άδικη ανισότητα;

 4. avatar Nicholas

  Α ρε Ελλάδιστάαν! Βρέ καλά μας ξεφτιλίζουν σ ολη την Ευρώπη τα ΜΜΕ!
  Κράτος 2 πολιτών. Των πατρίκιων δημοσίων υπαλλήλων με τις Σημαντικές διευκολύνσεις και των πληβείων Ιδιωτικών υπαπλληλων που πληρώνουν μιά ζωη!
  Γιατί ρε εμένα δε μου κάνουν καμία διευκόλυνση αλλλά αντιθέτως με καταστρέφουν οικονομικά?
  Ξεφτίλες! ε ξεφτλίλες!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει