Θεωρείται από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Είναι καταξιωμένος και έχει αμέτρητα βραβεία στο βιογραφικό του. Ο Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε στην Κέρκυρα, φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε από το ελληνικό ωδείο.

Από το 1959 που άρχισε το θέατρο, άπειρες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.

Ο μαέστρος είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος καθώς και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό.

Εκτός από τα αμέτρητα βραβεία που έχει κερδίσει, ο κ. Κατσαρός συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1974 ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και ως μέλος σε πολλές καλλιτεχνικές επιτροπές ανάδειξης νέων καλλιτεχνών.

Πρόσφατα είχε την επιμέλεια όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων ως αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής.

Σήμερα βρίσκεται στο στούντιο και ετοιμάζει το 35ο δίσκο του, όπως λέει στο newsbeast.gr. Ο κ. Κατσαρός θέλει να ελπίζει ότι θα κυκλοφορήσει μετά τον Φεβρουάριο τη νέα του δουλειά, η οποία θα περιλαμβάνει πολύ γνωστά ξένα τραγούδια με σαξόφωνο.

Ο μουσικοσυνθέτης βρίσκεται σε διάφορες συζητήσεις και για συναυλίες αλλά γνωρίζει τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. «Αυτή την περίοδο τίποτα δεν είναι εύκολο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνουν συναυλίες αν και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και τονίζει ότι εκτός από τις συναυλίες, σκέφτεται και το ενδεχόμενο προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης.

Στον ελεύθερό του χρόνο ο κ. Κατσαρός διαβάζει λογοτεχνικά και μουσικά βιβλία, σερφάρει στο διαδίκτυο για να ενημερωθεί για τα τελευταία γεγονότα και γυμνάζεται.

Περνά χρόνο με φίλους αλλά λατρεύει να τον επισκέπτεται η εγγονή του. «Μ’ αρέσει να έρχονται φίλοι στο σπίτι γιατί αυτός ο χώρος με κρατά ήρεμο. Με εμπνέει αλλά θέλω όσο τίποτα άλλο να βλέπω την εγγονή μου» σημειώνει.

Πάντως, ο μουσικός ξεκαθαρίζει ότι ένας καλός μουσικός μπορεί να βρει το δρόμο του στη μουσική βιομηχανία σε αντίθεση με τους τραγουδιστές. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή όχι μόνο για να κάνουν καριέρα οι τραγουδιστές αλλά και για να δουλέψουν.

«Οι δισκογραφικές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα το ίδιο και τα νυχτερινά μαγαζιά. Πού θα δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι; Γι’ αυτούς τους λόγους, δεν είναι η εποχή τους» λέει. Και περιμένει πως και πως το νέο βραβείο που θα παραλάβει στα μέσα Μαρτίου.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».