Συνολικά 13 σεισμοί με μέγεθος άνω των 3 ρίχτερ (ο μεγαλύτερος 4 ρίχτερ στις 7.15 το πρωί) ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό των 5,2 βαθμών που έγινε στις 4.24 το πρωί με επίκεντρο τη Μικρασιατική Τρωάδα, βόρεια της Λέσβου.

Ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Λέσβο, στη Λήμνο αλλά και στη Χίο είχε τελικά εστιακό βάθος τα 25 χιλιόμετρα. Ήταν ο τρίτος σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των πέντε ρίχτερ σε ένα 24ωρο με επίκεντρο στην ίδια περιοχή, με πρώτο, αυτόν στις 6 παρά 10 χθες το πρωί μεγέθους 5 βαθμών και εστιακό βάθος τα 14 χιλιόμετρα. Ακολούθησε άλλος ένας μεγέθους 5,1 βαθμών στη 1 το μεσημέρι με εστιακό βάθος στα 12 χιλιόμετρα. Ενώ στις 13.45 το μεσημέρι υπήρξε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών, με εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

Εκτός από τους παραπάνω σεισμούς και έως τον μεγάλο σημερινό σεισμό υπήρξε μια μεγάλη σεισμική ακολουθία με δεκάδες δονήσεις σεισμών με ένταση έως 4 βαθμούς.

Από την έντονη σεισμική διεργασία των τελευταίων 30 ωρών δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά στην Αστυνομία ή στις υπηρεσίες του δήμου Λέσβου