«Όλες οι δημοτικές παρατάξεις κατά το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έκριναν αναγκαία την υλοποίηση του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας της εκπαίδευσης των 25 παιδιών από το κέντρο φιλοξενίας. Εμείς θα στηρίξουμε το πρόγραμμα σε ό,τι μας αφορά και μας αναλογεί για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος», δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Περάματος Παναγιώτης Καραγιαννάκης.

Ο αντιδήμαρχος – μια μέρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος, σχετικά με την ενημέρωση της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες και τους γονείς του δημοτικού σχολείου της πόλης που θα φιλοξενήσει στις τάξεις του 25 προσφυγόπουλα- πως μετά την πλήρη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες από εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας αλλά και από την αρχίατρο- ταξίαρχο που έχει την ευθύνη της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας, παρά τις αβάσιμες φήμες για μεταδοτικές ασθένειες των παιδιών, και διευκρίνισε πως τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει.

«Το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα και εμείς θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και αυτή είναι μια ομόφωνη τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Καραγιαννάκης.

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε απαράδεκτη την εισβολή των μελών της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ταυτίζουν τους γονείς που ανησυχούν, με τέτοιου είδους φαινόμενα και δήλωσε επιπροσθέτως: «ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστεί το όποιο πρόβλημα προκύψει».

Σε ό,τι αφορά κάποιες σκέψεις που ακούστηκαν από μια μερίδα γονέων για κατάληψη και διακοπή παρακολούθησης των μαθημάτων των παιδιών τους από το σχολείο, ο αντιδήμαρχος Περάματος ξεκαθαρίζει πως τέτοια απόφαση δεν ελήφθη καθώς όπως εξηγεί μετά από προσωπική του ενημέρωση, κάτι τέτοιο θα ήταν σε βάρος των παιδιών. Ενώ συμπλήρωσε πως μία τέτοια απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν θα μπορούσε να ληφθεί από μια μικρή ομάδα γονέων.