Εκτροπή κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της σήραγγας Ραψομμάτη στην εθνική Τρίπολη-Καλαμάτας θα ισχύει από σήμερα στις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να γίνει άσκηση ετοιμότητας στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Η κυκλοφορία με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Μεγαλόπολη και Καλαμάτα θα εξέρχεται του αυτοκινητόδρομου στον ανισόπεδο κόμβο Αθηναίου και θα εκτρέπεται μέσω του κυκλικού κόμβου προς Αθήναιο-Παλαιόχουνη στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στην κατεύθυνση προς Τρίπολη και Αθήνα η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Τρίπολης και τα αυτοκίνητα θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κυκλικού κόμβου προς Αθήνα – Τρίπολη στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου.

Κλειστή θα είναι η είσοδος του ανισόπεδου κόμβου Αθήναιου προς Καλαμάτα, αλλά και η είσοδος του ανισόπεδου κόμβου Παραδεισίων προς Αθήνα. Επίσης το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αθήναιου και Παραδεισίων θα είναι εκτός κυκλοφορίας, ενώ αν η άσκηση ολοκληρωθεί νωρίτερα ο αυτοκινητόδρομος θα δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία.