Στις δουλειές τους επιστρέφουν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών
Δημόσιας Χρήσης μετά την απόφαση αναστολής της 7ήμερης απεργίας τους.

Η
απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση τεσσάρων ορών και από σήμερα το πρωί ξεκινά κανονικά ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά.

Ήδη η κίνηση είναι αυξημένη στα διυλιστήρια καθώς τα βυτιοφόρα έχουν σπεύσει να προμηθευτούν καύσιμα.  

«Με αίσθημα ευθύνης» έναντι των δεσμεύσεων του Υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα αλλά και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, οι οδηγοί αποφάσισαν να ξαναπιάσουν δουλειά από τη Δευτέρα το πρωί, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

Τόνισε ωστόσο πως πρέπει αφενός να αρθεί η επίταξη αφετέρου να γίνει διάλογος.

«Η πολιτική επίταξη καθίσταται άνευ αντικειμένου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως «η αγορά των μεταφορών θα ανοίξει. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι αναγκαία για την οικονομία και τους πολίτες και γι’ αυτό το Νομοσχέδιο θα προχωρήσει».

Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.