Με τα προβλήματα από την κακοκαιρία να συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Πυροσβεστική, αστυνομία και στρατός υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να δώσουν λύσεις στις περιοχές που τα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση είναι τεράστια.

Σημαντική είναι ωστόσο και η βοήθεια των πολιτών οι οποίοι συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν για βελτιώσουν τις συνθήκες.

Κατά την χθεσινή ημέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

α) Διέθεσε ένα (1) ελικόπτερο για την μεταφορά δύο ατόμων τα οποία ήταν εγκλωβισμένα στο σπίτι τους για ημέρες σε ορεινή περιοχή της Κύμης Ευβοίας.

β) Υπέβαλλε αίτημα στο ΓΕΕΘΑ για την διάθεση ελικοπτέρου του στρατού προκειμένου να μεταφέρει συνεργία της ΔΕΔΗΕ για την αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σημειώνεται ότι καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών στο κοινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην Σκόπελο, όσο και στην Αλόννησο.

γ) Μερίμνησε για την αποστολή ειδικών προωθητικών μηχανημάτων του στρατού προκειμένου να μεταβούν στην Σκόπελο και στην Αλόννησο, τα οποία θα μεταφερθούν με το πλοίο της γραμμής το οποίο αναχωρεί στις 14.00 σήμερα.

Επιπλέον, καταβάλλεται προσπάθεια για την αποστολή επιπρόσθετων μηχανημάτων από το στρατό στην Αλόννησο έτσι ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν ο αποχιονισμός των βασικών δρόμων και η πρόσβαση σε σημεία που θεωρούνται κρίσιμα είτε για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου, είτε για μεμονωμένες περιοχές που επί μακρόν είναι αποκλεισμένα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάζουν τις επόμενες ώρες το σύνολο της Χώρας και ιδιαίτερα την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα γεγονός που σημαίνει ότι ολόκληρος