Οίνος ευφραίνει μεν καρδίαν, αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται και μια μικρή βοήθεια!
Κι ενώ γνωρίζεις για αρώματα, ποικιλίες, επίγευση, τανίνες, σώμα, την πατάς σε κάτι πράγματα μικρά: οι μύθοι που έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί σε κρατάνε δέσμιο και σε εμποδίζουν να απολαύσεις το κρασί χωρίς δεσμεύσεις.

Τόσο η σωστή θερμοκρασία του κρασιού όσο και ο τρόπος αποθήκευσής του παίζουν κεφαλαιώδη ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ώρα να ξεμπερδεύεις λοιπόν με τα στερεότυπα…

Το λευκό κρασί πίνεται παγωμένο. Αλήθεια ή Μύθος;

Μύθος! Το λευκό κρασί σερβίρεται στους 11-14°C, γιατί όταν είναι κρύο, τα αρώματά του εξουδετερώνονται και τείνει να είναι άγευστο. Πρόκειται για ένα από τα συχνότερα λάθη, που φαίνεται όμως να είναι καλά ριζωμένο στις οινοφιλικές μας συνειδήσεις.

Το λευκό κρασί δεν πίνεται λοιπόν σε χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα όσο καλύτερη είναι η ποιότητά του, τόσο πιο «ζεστό» πρέπει να είναι, ώστε να απελευθερώνει απλόχερα όλη την γκάμα των αρωμάτων του. Ένα θερμόμετρο-δεχτυλίδι μπορεί να καθορίσει με ακρίβεια την ιδανική θερμοκρασία, ωστόσο αν βγάλεις απλώς το λευκό κρασί από το ψυγείο 20 λεπτά προτού σερβιριστεί, θα είναι τόσο δροσερό όσο πρέπει.

Για περισσότερα διαβάστε στο www. delamagen.gr