Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε να μεγαλώσει τον κατάλογο των υποθέσεων που θα εκδικάζονται κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας των δικαστών (12 μ. έως 3 μ.μ.).

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας των δικαστών θα θεωρούνται επείγουσες και θα εκδικάζονται οι υποθέσεις που οι διάδικοι έρχονται από το εξωτερικό ή από απομακρυσμένα μέρη για να παραστούν στη δίκη τους. Όπως επίσης θα γίνονται οι υποθέσεις οι οποίες εκδικάζονται από τα μεταβατικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ κατά την τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευσή της αποφάσισε οι δικαστές να διακόπτουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπαγωγή στο ΙΚΑ των νεοεισερχόμενων στο δικαστικό σώμα κ.λπ.

Επίσης σημειώνεται ότι η Ένωση στις 15 Οκτωβρίου 2011 σε σχετική ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι κατά το διάστημα των διακοπών των συνεδριάσεων θα δικάζονται οι επείγουσες πολιτικές υποθέσεις (προσωρινές διαταγές, επείγοντα ασφαλιστικά μέτρα, παραγραφόμενες, όπως και επείγουσες ποινικές υποθέσεις (συμπλήρωση παραγραφής, ή ορίου προσωρινής κράτησης αυτόφωρα).