Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η… ακίνητη ρόδα που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρίας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που καθιστούν επισφαλή την χρήση της ρόδας.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση της περίφημης ρόδας στην πλατεία Συντάγματος. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο δήμος ακολουθεί την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων και απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται την κατασκευή να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη καθώς λίγο νωρίτερα συνεργάτες του δημάρχου Γιώργου Καμίνη διαβεβαίωναν, με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως η ρόδα θα λειτουργούσε κανονικά «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.