Στην Κω φαίνεται πως βρίσκεται το μυστικό της εξαφάνισης του μικρού Μπεν. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει η οικογένειά του που δείχνει να πείστηκε από τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι Άγγλοι αξιωματικοί τον περασμένο Οκτώβριο και απηύθυνε νέα έκκληση σε όποιον ξέρει που είναι θαμμένο το παιδί να μιλήσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις γυναίκες της οικογένειας του στο ITV News και πρόβαλε αποκλειστικά  το « Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να βρεθούν τα οστά του και να τα φέρουν για ταφή στην Αγγλία.

Μάλιστα προτείνουν σαν κίνητρο την αμοιβή των 10 χιλιάδων λιρών που προσφέρει βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, χωρίς να αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί.

Από την πλευρά του ο επιθεωρητής Τζον Κάζενς που ήταν επικεφαλής των ερευνών στην Κω, τόνισε πως κάθε νέα πληροφορία , θα εξεταστεί προσεκτικά.

Οι έρευνες στη Κω

Οι Βρετανοί αξιωματικοί της «Επιχείρησης Μπεν»  χρηματοδοτήθηκαν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο λίρες για να ερευνήσουν παλιά και νέα στοιχεία της εξαφάνισης που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στον Βρετανικό Τύπο.  Ζήτησαν ακόμη και την βοήθεια του «Τούνελ»  και δεν δίστασαν να εμφανιστούν στο στούντιο για να απευθύνουν έκκληση σε μάρτυρες.  Εξέτασαν 3.000 μαρτυρίες, απέκλεισαν 60 άτομα που υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να ήταν ο  Μπεν Νίνταμ  και ταξίδεψαν μέχρι την Αυστραλία για να δώσουν απάντηση στο μυστήριο.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 επέστρεψαν στην Κω  μετά από μαρτυρία που ήθελε το μικρό αγόρι να έχει πέσει θύμα δυστυχήματος.

Η ομάδα αποτελείτο από δεκαεννέα άτομα, με επικεφαλής τον αξιωματικό Τζον Κάζενς που είχε τη συνδρομή ενός ανθρωπολόγου και δύο αρχαιολόγων. Σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές οριοθέτησαν τα  σημεία των ερευνών στην περιοχή Ηρακλής, όπου το μικρό αγόρι θεάθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 1991.

Οι έρευνες  οδηγήθηκαν και σε  δεύτερη περιοχή  σκεπασμένη από μπάζα,  όπου  βρέθηκε  ένα παιδικό αυτοκινητάκι που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μπεν. Ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα κονσερβοκούτι που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες χρονολογείται από το 1991.

Η εξαφάνιση του Μπεν

Το 1991 η  οικογένεια του μικρού Μπεν βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και έμενε σε τροχόσπιτο  στην αγροτική περιοχή Ηρακλής στην Κω.  Την ημέρα της εξαφάνισης, το αγοράκι  έπαιζε με τα αυτοκινητάκια του μπροστά από την αγροικία. Μαζί του βρισκόταν ο θείος του Στέφεν, που τότε ήταν 17 χρόνων. Ο θείος αποφάσισε να πάει να βάλει βενζίνη στο μηχανάκι του και είπε στον μόλις 21 μηνών Μπεν να πάει στην πίσω μεριά να βρει τον παππού του. Μετά από λίγο, όταν τον αναζήτησε η γιαγιά του Κριστίν, ήταν άφαντος. Αν και η κινητοποίηση ήταν μεγάλη το παιδί δεν εντοπίστηκε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.