Με γάντια, σκουφιά, αερόθερμα στις σχολικές αίθουσες στη Ρόδο

«Ξεπαγιάζουν» οι μαθητές


ΕΛΛΑΔΑ
21:14
16/12/2016
Με γάντια, σκουφιά, αερόθερμα στις σχολικές αίθουσες στη Ρόδο
1
loading

Με γάντια, σκουφιά, αερόθερμα και… σύμπτυξη των γραφείων προσπαθούν να ζεσταθούν πολλοί μαθητές της Ρόδου σε δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, τις τελευταίες ημέρες, που το θερμόμετρο έχει κάνει βουτιά, αφού στα σχολεία δεν λειτουργούν τα θερμαντικά σώματα λόγω έλλειψης πετρελαίου!

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Όπως καταγγέλθηκε στην «δ» από γονείς, τα παιδιά τους ξεπαγιάζουν μέσα στις σχολικές αίθουσες εν έτει 2016 και ο τρόπος που σκέφτηκαν ορισμένοι εκπαιδευτικοί για να αντιμετωπίσουν το ψύχος των τελευταίων ημερών είναι, είτε να κουβαλούν αερόθερμα από το σπίτι ή ακόμα και να φέρουν τα θρανία κοντά για να είναι το ένα παιδί δίπλα στο άλλο, μήπως και καταφέρουν να ζεσταθούν!

Τα παιδιά φορούν μπουφάν, γάντια και σκουφιά την ώρα του μαθήματος, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το ίδιο βαριά ντυμένοι είναι και οι εκπαιδευτικοί.

Τις τριτοκοσμικές καταστάσεις, όπως λένε, που βιώνουν τα παιδιά τους, κατήγγειλαν στην «δ» γονείς που ζητούν απαντήσεις.

Σε επικοινωνία της «δ» με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου κ. Γιάννη Κορωναίο, δήλωσε ότι την αποκλειστική ευθύνη για την έλλειψη πετρελαίου που παρατηρείται σε σχολεία, την φέρουν οι διευθυντές, οι οποίοι είτε ολιγώρησαν είτε δεν θεώρησαν απαραίτητο να παραγγείλουν πετρέλαιο για την θέρμανση, με αποτέλεσμα να ξεπαγιάζουν οι μαθητές. «Εμείς ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που εκπροσωπείται από εμένα και το 15μελές διοικητικό συμβούλιο, συνδιαχειριζόμαστε χρήματα με τους διευθυντές των σχολείων. Εμείς εγκρίνουμε χρήματα ανά σχολείο για “άμεσες δαπάνες”, τα οποία υπάρχουν σε έναν λογαριασμό με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή” με ενιαίο ΑΦΜ για όλους. Με τον όρο “άμεσες δαπάνες” εννοούμε γραφική ύλη, αντικατάσταση τζαμιού που έσπασε κλπ. Τις μεγαλύτερες δαπάνες, όπως είναι οι καθαρίστριες, οι λογαριασμοί των τηλεφώνων και της ΔΕΗ, τις διαχειριζόμαστε αποκλειστικά εμείς ως επιτροπή. Επειδή ο διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου βγήκε άγονος και φέτος όπως και πέρσι – τους διαγωνισμούς τους διεξάγει ο Δήμος Ρόδου για εμάς- είπαμε στους διευθυντές να προμηθευτούν πετρέλαιο από τα χρήματα που έχουν στην διάθεσή τους, για την κάλυψη των άμεσων δαπανών. Κάποιοι διευθυντές σχολείων φρόντισαν να προμηθευτούν πετρέλαιο, όμως κάποιοι άλλοι ολιγώρησαν ή έκαναν κακό προγραμματισμό. Υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια του πετρελαίου, όμως σε όποιο σχολείο δεν υπάρχει πετρέλαιο ευθύνονται αποκλειστικά οι διευθυντές που δεν το φρόντισαν», ξεκαθαρίζει ο κ. Γ. Κορωναίος, επισημαίνοντας πως είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη. Μάλιστα, όπως είπε, χρήματα υπάρχουν για την προμήθεια πετρελαίου και δεν ευσταθεί η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, κάνοντας γνωστό πως για πέμπτη συνεχόμενη φορά, η χρονιά θα κλείσει με πλεόνασμα για την επιτροπή.

Σε ό, τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, όπου κι εκεί παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Πετράκης, δέχεται αιτήματα από τους διευθυντές για την προμήθεια πετρελαίου και φροντίζει ο ίδιος για την αγορά και την διανομή του. Σε όποια δημοτικά σχολεία δεν υπάρχει πετρέλαιο, όπως δηλώθηκε αρμοδίως στην  «δ», οφείλεται στο γεγονός ότι οι διευθυντές δεν φρόντισαν να καταθέσουν αίτημα προς τον πρόεδρο της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα νέα από τη Ρόδο στο dimokratiki.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Στελιος 14

    Δεν ειναι προσφυγες οι λαθρομεταναστες να τρεξουν να τους βοηθησουν ελληνες ειναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει