Εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται πως αποδείχθηκε το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε έξω τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Σταδίου, στο ύψος που βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας. Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν στο σημείο τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ εντοπίστηκε βόμβα στην είσοδο του υπουργείου μέσα σε σακίδιο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακίδιο σε πεζοδρόμιο στην είσοδο του υπουργείου.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Eφημερίδα των Συντακτών, για βόμβα στο υπουργείο. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε περίπου στη 1:20 είπε ότι η έκρηξη θα γινόταν στις 2 τα ξημερώματα. «Δεν είναι φάρσα», πρόσθεσε και επανέλαβε το μήνυμά του αργά, σχεδόν συλλαβιστά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου εντόπισαν ένα ύποπτο δέμα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν έρευνα στους χώρους του υπουργείου.

Μέχρι τις 06:30 το πρωί είχαν ήδη προκληθεί τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις από άνδρες του ΤΕΕΜ.

Η οδός Σταδίου παραμένει κλειστή για περισσότερες από έξι ώρες, ενώ κλειστοί είναι και οι γύρω δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα από την Ομόνοια και την Πατησίων. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ