Τα ειδικού τύπου – ημιθωρακισμένα οχήματα, με τα οποία εφοδιάστηκε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία, παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για 25 οχήματα (τύπου τζίπ) από τα οποία 19 κατανέμονται στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διατεθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Δεκαέξι από τα οχήματα αυτά, στελεχωμένα με εκπαιδευμένο προσωπικό, θα ενισχύσουν σημαντικά την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Σημειώνεται ότι τα οχήματα αποτελούν δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX KOSSOVO).

Τη παρουσίαση των οχημάτων πραγματοποίησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

astntz2

astntz3

astntz4

astntz5

astntz6

astntz7

astntz8

astntz9

astntz10

astntz1