Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός βρίσκεται ο εισαγγελέας Ν. Γύζης για να διεξάγει έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τον 53χρονο οικοδόμο διαδηλωτή, όπως διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» o διαδηλωτής διακομίστηκε από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, δεν έφερε τραύματα, ενώ έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς επιτυχία.

Ο 53χρονος πλησίασε έναν αστυνομικό στο Ζάππειο, τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παρακείμενο παγκάκι. Περαστικοί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο αστυνομικός κάλεσε το ΕΚΑΒ που έφτασε λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τις πρωινές ώρες μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από την Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου «όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 53χρονου, ενώ ο υφυπουργός Μανώλης Οθωνας έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο άτυχος άνδρας δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων έγινα 79 προσαγωγές και 12 συλλήψεις.