Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου σε έκτακτη συνεδρίαση του την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, με αφορμή τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής καθ’ υπόδειξη της τρόικας, προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη της πλειοψηφίας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» και το συνδυασμό «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ». Ενώ δεν ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» και «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ».

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για την πόλη μας. Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία ή την εργασιακή εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενους, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τοποθετεί σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου 75 εργαζόμενους που προέρχονται από τρία Ν.Π.Δ.Δ που καταργήθηκαν και τρεις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου που τέθηκαν σε εκκαθάριση με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε αυτή την περίοδο της έντονης εργασιακής ανασφάλειας, ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει, κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία και εξασφαλίζει εισόδημα σε δεκάδες εργαζόμενους. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε στην πράξη τους εργαζόμενους μας. Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία υπηρετεί το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο μας, όπου η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες, εξέφρασε τη στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. . Θα ήθελα όμως να σταθώ στη μεμονωμένη στάση της παράταξης της αντιπολίτευσης, που υπέκυψε στην ανάγκη στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο στο ψήφισμα μας. Και να επισημάνω πως όσοι σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, στηρίζουν τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης που υπαγορεύει η Τρόικα, θα έχουν σύντομα το ίδιο πολιτικό τέλος με αυτήν».