Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Νέδα, που αποτελεί το φυσικό σύνορο Ηλείας και Μεσσηνίας, ξεκινά η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο, κόστους 400.000 ευρώ, προβλέπει την συντήρηση και αποκατάσταση των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων, την άρση προσχώσεων, την απομάκρυνση απορριμμάτων σε όλο το μήκος της πεδινής κοίτης, καθώς και την ενίσχυση και αποκατάσταση των σημερινών αναχωμάτων σε σημεία που έχουν καταστραφεί.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Γιάννης Λύτρας, «παρά την οικονομική κρίση, προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της περιφέρειας, να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα».

Στο μεταξύ η περιφέρεια ξεκίνησε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας από την έντονη βροχόπτωση του περασμένου Σαββάτου. Ειδικότερα, άρχισαν ήδη οι εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Σόπι – Χειμαδιού του δήμου Πύργου.